1 okt. 2013

Renovatie P.L. Kramerbrug voltooid

Enige tijd geleden vermeldden wij al dat de P.L. Kramerbrug (brug 400) zou worden gerenoveerd. Deze brug, die wordt gezien als één van de meest kenmerkende bruggen van de Amsterdamse wereldrecordhouder bruggenbouwen heeft een nieuwe moderne constructie gekregen, zonder dat daarvoor het uiterlijk is aangetast. Het smeedijzerwerk en metselwerk is daarbij hersteld.

Er is gewerkt aan de brug tussen juni 2012 en september 2013, waarna de brug weer feestelijk is geopend. Hieromheen zijn tevens enkele evenementen georganiseerd.

Museum Het Schip organiseert tussen 28 september en 15 december op iedere zaterdag en zondag een rondleiding tussen 14.00-15.30 uur over Piet Kramer die de belangrijkste werken van Kramer inclusief de P.L. Kramerbrug meeneemt. Andere werken zijn de bebouwing aan het Van der Helstplein, de Dageraad en de bebouwing aan de Vrijheidslaan.

Bij Museum Het Schip staat Piet Kramer daarnaast de komende tijd extra in de schijnwerpers. Zo is er een kleine Piet Kramer expositie in het bezoekerscentrum van de Dageraad, met fotomateriaal en enkele objecten

Voor meer informatie en beeldmateriaal over de renovatie van de brug kunt u kijken op de website van de gemeente Amsterdam:
amsterdam.nl/amsteldijk

De gemeente Amsterdam heeft tevens een korte film online gezet over de renovatie van de brug:Geen opmerkingen:

Een reactie posten