Over SPQA Amsterdam

Welkom op SPQA Amsterdam
SPQA Amsterdam is een compleet informatiemedium, waar nieuws wordt gecombineerd met recensies, informatie over exposities en eigen content, die wordt onderhouden door een redactie van academische architectuurhistorici, kunsthistorici en architecten, die u informeren vanuit hun eigen interesses. Door deze interesses leggen wij de focus rond Amsterdam of rond de periode rond 1900, maar wij permitteren onszelf hier soms in meer of mindere mate van af te wijken, naar gelang ons eigen inzicht en als wij denken dat het binnen het interessekader van onze bezoekers valt. Op deze manier hopen wij onze bezoekers uitgebreide, up-to-date en interessante informatie aan te blijven bieden. Daarnaast bent u van harte welkom om de discussie aan te gaan of suggesties te geven in de comments. Op deze manier wordt de site tevens een interactief podium voor alle geïnteresseerden.

SPQA
De naam van de blog komt voort uit de kreet SPQA die rond 1900 door meerdere architecten bij wijze van grap of motto werd gebruikt op bouwwerken. Het is een woordspeling op de letters SPQR, afkorting van Senatus Populusque Romanus, de officiële titel van het Romeinse Rijk. Misschien een beetje hoogmoedig, gezien het geringe oppervlak van de stad, maar het geeft goed weer hoe architecten in Amsterdam toen over hun stad dachten. Er moet ook gezegd worden dat Amsterdam in die tijd één van de belangrijkste centra op de wereld waren op het gebied van architectuur, sociale woningbouw, cultuur en wetenschap. Deze tijd wordt niet voor niets de Zilveren Eeuw van Amsterdam genoemd.

Disclaimer
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de juistheid van beschreven gebeurtenissen, bronnen, personen, bouwstijlen of andere data. Wij doen onze uiterste best om bronnen altijd netjes te vermelden en rechtenvrij of met toestemming beeldmateriaal te gebruiken. Mocht u onverhoopt toch menen rechten te bezitten van beeldmateriaal of bent u van mening dat bronnen niet correct zijn vermeld, neemt u dan contact op met onze redactie, zodat wij het materiaal kunnen verwijderen.

Op alle door SPQA Amsterdam gepubliceerde artikelen berust auteursrecht.
Tenzij anders vermeld berusten de rechten van al het beeldmateriaal bij de organisatie van de website SPQA Amsterdam.

Contact
Heeft u vragen, verbeteringen, suggesties, wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp of heeft u een klacht, neemt u dan contact op met de redactie of laat een bericht achter in de comments. U kunt contact opnemen met de redactie via het emailadres spqa.am@gmail.com.


Lees meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten