29 jan. 2014

Tentoonstelling Jan Stuyt in de Obrechtkerk

In de Jacob Obrechtkerk in de gelijknamige straat in Amsterdam Zuid wordt op dit moment een tentoonstelling gehouden over Jan Stuyt, de architect die samen met Jos Cuypers verantwoordelijk is voor het ontwerp van deze kerk. De tentoonstelling, gehouden ter viering van 100 jaar van de Obrechtparochie duurt nog tot 6 april.

De Jacob Obrechtkerk is een Rooms Katholieke kerk opgeleverd in 1911 en wordt gezien als een belangrijke stillistische schakel tussen de historische (katholieke) stijlen die hier door elkaar worden gebruikt, in combinatie met eigentijdse details. De kerk is het afgelopen decennium grondig gerestaureerd. Het interieur is zeer de moeite waard.

Jan Stuyt (1868-1934) was een architect die veel katholieke kerken in Nederland bouwde. Hij kan worden gezien als een opvolger van Pierre Cuypers, hoewel hij deze waardering nauwelijks heeft gekregen. Pas recent is de aandacht voor Stuyt enigszins opgekomen. Er is onlangs een boek over Stuyt uitgebracht.

De gratis tentoonstelling toont een overzicht van het werk van Stuyt. Let op, want de tentoonstelling is alleen toegankelijk op woensdagen en zaterdagen van 13.00 tot 16.30. Zie voor meer informatie: obrechtkerk.nl

Kijk voor meer informatie over de kerk op reliwiki.


Foto exterieur: SPQA Amsterdam
Foto interieur: Reliwiki


View Larger Map

Geen opmerkingen:

Een reactie posten