3 jun. 2012

NDSM kraan wordt designhotel

Amsterdam heeft al veel mooie, bijzondere en luxe hotels. Toch komt daar een nieuw hotel bij en wel voor de hotelbezoeker zonder hoogtevrees. Binnenkort zal het namelijk mogelijk zijn om in een oude kraan op het NDSM terrein te slapen.

De laatste jaren wordt het NDSM terrein in Amsterdam Noord steeds vaker gebruikt voor allerlei festivals. Op het terrein bevindt zich ook een oude scheepskraan. Kraan 13 is er zo slecht aan toe dat de kraan gerestaureerd moet worden om niet om te waaien bij harde wind. Bij de restauratie zal de kraan omgebouwd worden tot een luxe designhotel.
Volgens de plannen komen er drie luxe suites van elk 35m2 en zal de onderkant van de kraan gebruikt worden als horeca gelegenheid die af te huren is voor feesten en vergaderingen.

Zie ook:
Artikel op de site van het Parool.

Foto's:
Parool
Stichting NDSM-Werf

5 opmerkingen:

 1. Gaaf om te zien dat de door mijn grootvader gebouwde havenkraan niet tot schroot vervalt. Ook de kraan in dew Boelhaven in Themse (Belgie) wordt een project omdat het ook daar een monument is geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtig project. Om van zo'n kraan een hotel te maken is natuurlijk wel een bewonderenswaardig hotel. Wie wil daar nou niet een keer overnachten. Voor mij is het helemaal speciaal wat ik heb 20 jaar in zo'n kraan gewerkt. Het is echt mijn lust en mijn leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen