14 aug. 2014

Heemschut fietsexcursie Amsterdam Noord

Iedereen weet het inmiddels: Amsterdam Noord is hip. Maar wat zijn nou precies de moderne ontwikkelingen op het gebied van stedelijke ontwikkeling en wat is de relatie met het erfgoed aldaar? Op 23 augustus organiseert Heemschut in samenwerking met DeTours een fietstour door Amsterdam Noord, met als thema de stedelijke ontwikkeling door herbestemmen en transformatie. Er is de keuze uit twee tijdstippen en de excursie is zowel voor leden als niet-leden.

Steek het IJ over en ontdek de andere kant van Amsterdam. Traditioneel (en nog steeds) is Noord het domein van arbeiders, maar het verandert er snel door initiatieven van kunstenaars, creatieve ondernemers, muzikanten en zelfs yuppies die de stap over het IJ wagen. De tour is een mix van geschiedenis, architectuur, industrieel hergebruik, creatief ondernemerschap, muziek en eten. We gaan onder andere naar de Van der Pekbuurt, de locatie van het voormalige pauperdorp en bezoeken de Broedstraten, De Ceuvel, het voormalig Shell-terrein en de NDSM-werf voor ontmoetingen met lokale initiatiefnemers en gebruikers.

DeTours is opgezet door drie professionals, werkzaam op het gebied van architectuur en stedenbouw, elk met een passie voor het verkennen van Amsterdam en het delen van hun ervaringen met anderen. Op onze DeTours gaan we buiten de gebaande paden en laten zien dat Amsterdam veel te bieden heeft op niet-alledaagse plekken. Voor meer informatie over DeTours ga naar: DeTours.nlDeTour Amsterdam Noord voor Heemschut:
Datum: zaterdag 23 augustus 2014
Tijd: 10:00 tot 13:00 uur of 14:00 tot 17:00 uur
Verzamelen bij de veerboot naar Buiksloterweg achter het Centraal Station
Prijs per persoon: E 30,- inclusief een drankje en kleine hapjes
Exclusief: een fiets (tips voor huurlocaties beschikbaar)
Max. aantal personen per tour: 15

Aanmelden voor de excursie kan via de website: heemschut.nl of telefonisch via 06 41 77 86 66

Geen opmerkingen:

Een reactie posten