21 jan. 2015

Rondleiding Piet Kramer Amsterdam Zuid

SPQA Amsterdam organiseert op zaterdag 7 februari 2015 een rondleiding door Amsterdam Zuid langs de belangrijkste bouwwerken van Amsterdamse School architect Piet Kramer in de buurt. De rondleiding van anderhalf uur trekt onder andere langs de bebouwing aan het Van der Helstplein, de Vrijheidslaan tot aan het bekende complex van De Dageraad aan de P.L. Takstraat. Daarnaast wordt verteld over de belangrijke positie die Kramer bij de dienst Publieke Werken betrok als ontwerper van bruggen in de stad. In een periode van zo’n 40 jaar ontwierp hij 500 bruggen waarvan er meer dan 200 zijn gebouwd.

Samen met Michel de Klerk en Joan van der Meij was Kramer één van de pioniers van de beweging, maar hij onderscheidde zich met een hoge plastische en emotievolle architectuur en met zijn veel langere carrière die nog tot na de Tweede Wereldoorlog duurde. Hiermee heeft Kramer een unieke positie binnen de Amsterdamse School verworven.

Prijs: €12,- per persoon. Verzamelen op het Van der Helstplein om 13:45. De rondleiding duurt van 14:00 tot 15:30. Aanmelden kan door een email te sturen naar spqa.am@gmail.com. Er zit een maximum op het aantal mensen dat we mee kunnen nemen, maar bij overboeking wordt de rondleiding herhaald.

Foto's: SPQA Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten